"Bij GINGA werken we met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit, die qua nutritionele waarde en smaak voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen "

vers gesneden gember

Peruaanse gembers

Onze gembers komen van een Peruaanse organisatie waarbij maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke rol speelt. Deze organisatie werkt samen met 100 families in de verschillende gemberteelt gebieden van Peru, zowel aan de kust, in de bergen als in het oerwoud.

Peru heeft de afgelopen jaren een geleidelijke opmars gemaakt op de wereldmarkt voor gember. Door de fors toegenomen wereldvraag is gember een interessant alternatief voor Peruaanse telers. "Veel koffietelers hebben hun inkomsten zien dalen door de opmars van de schimmel koffieroest en zijn overgegaan op de teelt van gember". 

Mozambikaanse rietsuikers

Meer dan 500 kleine boerenfamilies hebben zich in Mozambique verenigd met de eindverantwoordelijkheid om de zelfredzaamheid te waarborgen.

Onze rietsuiker is afkomstig van een boerenorganisatie die zich 100% focust op duurzaamheid met aandacht voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu.

Voordat deze organisatie begon, lag het gemiddelde inkomen per gezin in het gebied onder de armoedegrens. Alleen al de opbrengst van suikerriet vertienvoudigt het gemiddelde gezinsinkomen.

Er is een aanzienlijke irrigatie-infrastructuur geïnstalleerd, grotendeels gefinancierd met subsidies, waardoor de leden van de coöperatie het hele jaar door voedsel en suikerriet kunnen verbouwen.

De organisatie moedigt vrouwen aan om rollen op zich te nemen die traditioneel voorbehouden zijn aan mannen, ook in leidinggevende posities en als bedieners van gemechaniseerde apparatuur.

GINGA suikerriet
GINGA citroenen

Siciliaanse citroenen

Onze citroenen zijn volgezogen met de Siciliaanse lentezon op een vruchtbare, mineraalrijke bodem. Een bodem van van verschillende Italiaanse boeren. Dagelijks zijn ze bezig met het telen van hoogwaardige biologische citroenen. Deze boeren ondersteunen de biodiversiteit en respecteren het milieu.